1)Öğrenci:Yazmaya nasıl başladınız?
Turgut Ç. :Ortaokulda başladım.Lisede de edebiyat bölümüne geçince gezdiğim ülkeleri,yaşantılarımı,akrabalarımla olan etkinliklerimi küçük küçük not defterlerine not ederdim.Ve çekilen siyah beyaz fotğrafları da güzelce saklardım o albümde.Arşivciliğimin bu kitabımda,Mazi Arkeolojisi’nde çok faydası oldu.
2) Öğrenci:Kitaplarınızda daha çok hangi temayı kullanırsınız?
Turgut Ç. :Okurun kolayca anlayacağı şekilde ama yani okurlarımızın anlama ,kavrama,algılama ve uygulama yeteneklerini geliştirici tarzda yazılarıma,ifade tarzlarıma dikkat etmişimdir.
3)İlham kaynağınız nedir?
Turgut Ç. :İlham kaynağım ATATÜRK’ümüz.Çünkü okadar çok kitap okumuş ki ve onun yakın arkadaşı Kazım Özalp.Kimdir biliyor musunuz? 1922-1924 yıllarındayeniden Milli Savunma Bakanı ,1935-1939 yıllarında TBMM başkanı ve tekrar Milli Savunma Bakanı ,Atatürk’ümüzün Selanik’teki Askeri İdadisi’ndeki en güvendiği arkadaşı Kazım Özalp kimdir biliyor musunuz?Benim Yaşar dedemin halasının oğlu.Benim Atatürkçülüğüm de oradan geliyor.
4)Öğrenci:Sizi etkileyen bir kitap ve yazar var mı?
Turgut Ç. :Mazi Arkeoloji adlı kitabımda da belirttim, “Adıma İmzalan Kitaplar Bölüm’üm” var.O kısmı şimdi açıp biraz oradan bu sorunuza yanıt vermek istiyorum.Çünkü çok önemli.Okurlar iyi ki koymuşsunuz dediler.Örneğin “Yer Demir ,Gök Bakır”.
“Vadideki Zambak”…
5)Yeni bir proje üzerinde çalışıyor musunuz?
Yeni projem yok.Bana okurlarım Mazi Arkeolojisini okuduklarında şöyle bir öneride bulundular: Mutlaka Turgut Bey,roman yazmanız lazım.Ben de aynı anda çok yerde olamıyorum, dedim.Olay gazetesindeki yazılarımı kitaplaştırdım.Mazi Arkeolojisi’nin üçüncü baskısına hazırlanıyoruz ve Olay gazetesindeki 17 Temmuz 2022 tarihinde “Olay’a Buruk Veda” yazımla veda ettim.Yazı yazmaya zaman fakiriyim.Başka kitap yazmak istemiyorum.
ÖĞRENCİ: Bizle röportaj yaptığımız için teşekkür ederiz.
TURGUT ÇAMER:Ben de sizlere çok teşekkür ederim.Sizler, okuyan çocuklar olarak gerçekten beni umutlandırdınız.
Okuyun,okuyun,okuyun.
Her şey gönlünüzce olsun.